Grutte Pier (16+)

Grutte pier vertelt het magische verhaal van Friese kleigrond, de bodem waar zoveel bloed is verspild, waar zoveel mensen het leven lieten voor hun vrijheid en waar zoveel geest in die aarde zit dat het tot op de dag van vandaag voelbaar moet zijn. Natuurlijk is dit het verhaal van friese vrijheidstrijder Pier Gerlofs Donia. Maar ook is dit het verhaal van de slag bij Warns waar in 1345 veel doden vielen en waar de Friese onafhankelijkheid werd bevochten en... gewonnen. Het is eigenlijk een verhaal van vandaag. Hoe een volk zich nog altijd niet de wet laat voorschrijven door heersers uit het westen.

Cast & Crew
Milan van Weelden, Elske DeWall, Syb van der Ploeg, jan Arendsz, Cas Jansen, Bram van der Vlugt

Regie
Steven de Jong

Genre
Avontuur, Drama, Geschiedenis

Productiejaar
2022

Lengte
2:10 (incl. 10 min. pauze)

Kijkwijzer

Delen


Speeltijden (klik op de tijden om te kopen)

mama05decemberdec
wowo07decemberdec
dodo08decemberdec
vrvr09decemberdec
zaza10decemberdec
zozo11decemberdec
mama12decemberdec
didi13decemberdec
wowo14decemberdec

    Suggesties