Toegankelijkheid

Mindervaliden

5 van onze 6 zalen zijn toegankelijk. Wij vragen u om vooraf even telefonisch contact met ons op te nemen.
Wanneer u vooraf contact opneemt kunnen wij u informeren in welke zaal een film draait en is het misschien nog mogelijk om een zalenwissel te doen.
Er is een mindervaliden toilet aanwezig op de eerste verdieping.

 

Leeftijd

Iedereen is van harte welkom bij onze voorstellingen! 
We hebben ook speciale kleuterbios voorstellingen, houdt hiervoor onze website en facebookpagina in de gaten.
Wij raden het af om met baby's naar de film te komen in verband met het hardere geluid.

 

Gratis helpende apps voor mensen met een visuele of auditieve beperking

Bij films die Earcatch en/of Subcatch ondersteunen zullen de logo's zichtbaar zijn onder het kopje Kijkwijzer

Earcatch

Ook als je een visuele beperking hebt is het fijn om met vrienden of familie eropuit te gaan. Audiodescriptie maakt films en series toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepalingen en ontwikkelingen in de verhaallijn.

Wat heeft u nodig en hoe werkt het

  • Instaleer de app 'earcatch' op een geschikte smartphone of tablet. Neem een koptelefoon mee en zorg dan dat uw apparaat voldoende is opgeladen.
  • Voor het toevoegen van nieuwe audiodescriptie moet u verbinding maken met het internet. Daarna staat de audiodescriptie in de lijst 'mijn films en series' en kan deze gebruikt worden zonder internetverbinding.
  • Zodra u op afspelen drukt, wordt er een unieke digitale vingerafdruk gemaakt van het omgevingsgeluid. Binnen een aantal seconden weet Earcatch precies op welke plek in de film u bent en zal de audiodescriptie afgespeeld worden via uw koptelefoon.

Voor meer informatie klik hier

 

Subcatch

Door Subcatch kunnen doven en slechthorenden nu ook samen met familie en vrienden genieten van de nieuwe Nederlandstalige films. De app bevat speciale ondertiteling voor Nederlandstalige bioscoopfilms, die behalve de dialogen ook benoemt welk personage aan het woord is en de sfeer van de muziek en belangrijke geluiden beschrijft. Inmiddels is er vanuit het Nederlands Filmfonds een verplichting voor producties die van hen een financiële bijdrage ontvangen om speciale ondertiteling voor doven en slechthorenden te maken. Dit betekent dat er voor steeds meer Nederlandse films die in de bioscoop draaien speciale ondertiteling beschikbaar is.

Wat heeft u nodig en hoe werkt het

  • Instaleer de app 'subcatch' op een geschikte smartphone of tablet. En zorg dat uw apparaat voldoende is opgeladen.
  • Voor het toevoegen van nieuwe ondertiteling moet u verbinding maken met het internet. Daarna staat de ondertiteling in de lijst 'mijn films en series' en kan deze gebruikt worden zonder internetverbinding.
  • Zodra u op afspelen drukt, wordt er een unieke digitale vingerafdruk gemaakt van het omgevingsgeluid. Binnen een aantal seconden weet Subcatch precies op welke plek in de film u bent en zal de ondertiteling precies gelijk lopen met wat er in beeld te zien is.

Voor meer informatie klik hier

 

Earcatch en Subcatch zijn ook handig voor thuis