Terug naar de startpagina
 Home|Reserveren|Verwacht|Kids|Ladiesnight|Filmhuis|Contact|Algemeen|Acties
Twitter  Facebook
Son of Saul (Special)
Vanaf 16 jaar en ouderBevat delen waarin geweld voorkomtBevat delen die schokkend kunnen zijnBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
Son of Saul (Special)Oktober 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Hongaars joodse gevangene in het concentratiekamp, en onderdeel van het Sonderkommando. Deze groep leeft gescheiden van de andere gevangen en wordt gedwongen de nazi's te helpen bij hun machinale uitroeiing. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Terwijl de andere leden van het Sonderkommando een plan smeden om in opstand te komen, besluit Saul het onmogelijke te proberen: het lichaam van het jongetje te redden van de vlammen van het crematorium, en een rabbi te vinden om zijn zoontje een joodse begrafenis te geven. Zo hoopt Saul hem toch nog de laatste eer te kunnen bewijzen.

Te zien vanaf:
ZATERDAG 28 NOVEMBER 2015

Trailer
Klik hier
Que Horas Ela Volta? (Filmhuis)
Alle leeftijden
Que Horas Ela Volta? (Filmhuis)Filmhuis Sneek dinsdag 1 december 20.00 uur.

Val is een huishoudster die haar werk serieus neemt. Ze verzorgt alles tot in de puntjes. Van het kostuum dat ze draagt tot de hapjes die ze voor de familie maakt. Daarbij is ze de steun en toeverlaat van de 17-jarige Fabinho die ze al van kleins af aan verzorgd. Haar overzichtelijke leven verandert wanneer haar dochter Jessica onverwacht voor de deur staat. Ze is voor haar schoolexamens in São Paulo en op zoek naar een tijdelijk verblijf. De zelfverzekerde en eigenwijze Jessica weigert echter de huisregels te accepteren en zorgt gelijk voor spanning binnen het gezin. Val staat voor een keuze: blijft ze haar werkgevers trouw of kiest ze voor haar eigen kind?

Te zien vanaf:
DINSDAG 1 DECEMBER 2015

Trailer
Klik hier
Hallo Bungalow
Vanaf 12 jaar en ouderBevat delen waarin geweld voorkomtBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
Hallo BungalowIn het suffe vakantiepark De Lusthove werken drie vrouwen die hun leven meer dan zat zijn. Ze besluiten de criminele parkmanager te chanteren om genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een ander leven. Hun baas blijkt een geducht tegenstander: hij schakelt een team low-budget huurmoordenaars in om zijn anonieme chanteerders te vinden. Onze drie heldinnen zullen alles op alles moeten zetten om dit te overleven, terwijl ze tegelijkertijd middenin het hoogseizoen zitten.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 3 DECEMBER 2015

Steve Jobs
Alle leeftijdenBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
Steve JobsDe film is een intiem portret van genie Steve Paul Jobs, CEO en oprichter van Apple, gespeeld door Michael Fassbender. Steve Jobs neemt ons mee achter de schermen van de digitale revolutie met een lancering van drie iconische producten, eindigend met de onthulling van de iMac in 1998. Kate Winslet vertolkt de rol van Joanna Hoffman, zijn toenmalige hoofd marketing. Steve Wozniak, de mede- oprichter van Apple wordt gespeeld door Seth Rogen en Jeff Daniels is te zien als voormalig Apple CEO John Sculley. Steve Job is geregisseerd door Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) en het scenario, gebaseerd op de biografie en bestseller van Walter Isaacson, is geschreven door Aaron Sorkin (The Social Network, A Few Good Men, The West Wing)

Te zien vanaf:
DONDERDAG 3 DECEMBER 2015

Trailer
Klik hier
Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film 2D
Alle leeftijden
Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film 2DCharlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus en de rest van de Peanuts-bende maken hun debuut op het witte doek, zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien, in een schitterend avontuur! Charlie Brown, 's werelds meest geliefde underdog, begint aan een groots en heldhaftig avontuur terwijl zijn beste vriend, de lieve beagle Snoopy, het luchtruim kiest om het op te nemen tegen zijn aartsvijand De Rode Baron. Dankzij de fantasie van Charles M. Schulz en de makers van de Ice Age-films, bewijst Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film dat niet elke underdog een hondenleven heeft.

Te zien vanaf:
WOENSDAG 9 DECEMBER 2015

Trailer
Klik hier
Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film 3D
Alle leeftijden
Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film 3DCharlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus en de rest van de Peanuts-bende maken hun debuut op het witte doek, zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien, in een schitterend 3D-avontuur! Charlie Brown, 's werelds meest geliefde underdog, begint aan een groots en heldhaftig avontuur terwijl zijn beste vriend, de lieve beagle Snoopy, het luchtruim kiest om het op te nemen tegen zijn aartsvijand De Rode Baron. Dankzij de fantasie van Charles M. Schulz en de makers van de Ice Age-films, bewijst Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film dat niet elke underdog een hondenleven heeft.

Te zien vanaf:
WOENSDAG 9 DECEMBER 2015

Trailer
Klik hier
Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba
Vanaf 6 jaar en ouderBevat delen waarin geweld voorkomt
Dummie de Mummie en de Sfinx van ShakabaWanneer Dummie beseft dat hij nooit groot zal worden en dus ook geen koning, wil hij in ieder geval net zo beroemd worden als zijn farao-vader. Vol zelfvertrouwen doet hij mee aan een bijzondere wedstrijd. Ondertussen heeft zijn beste vriend Goos een ander plan. Ergens op aarde bevindt zich een geheimzinnig beeldje – de sfinx van Shakaba. Misschien kan dat machtige beeldje Dummie helpen?! Goos moet en zal het vinden. Maar… waar is het? Bomkak Dinges! Toch niet op de bodem van de zee?

Te zien vanaf:
WOENSDAG 9 DECEMBER 2015

Trailer
Klik hier
Mega Mindy vs. ROX
Alle leeftijden
Mega Mindy vs. ROXIn deze spannende avonturenfilm komen de Studio100 superhelden tegenover elkaar te staan door de sluwe trucs van nog een andere superheld: Waterman. Ooit was Waterman (Jim Bakkum) een goede held die het mooie eiland Malta beschermde, maar door zijn honger naar macht veranderde hij langzaam in een slechterik. Nu wil hij koste wat kost de Gouden Helm in handen krijgen, een magische helm met superkrachten waarmee hij het eiland wil laten verdwijnen. Mega Mindy (Free Souffriau) moet dit voorkomen en de helm voorgoed vernietigen! Maar de sluwe Waterman bedenkt een list: hij ontvoert de Kolonel van Team ROX en neemt stiekem zijn plek over. Zo zet hij de superhelden tegen elkaar op. Er ontstaat een spannende strijd tussen Mega Mindy en Team ROX. Zal het bedrog op tijd uitkomen en kunnen zij hun krachten bundelen? En zal Waterman het eiland in handen krijgen?

Te zien vanaf:
WOENSDAG 9 DECEMBER 2015

Trailer
Klik hier
Bon Bini Holland
Vanaf 9 jaar en ouderBevat delen die schokkend kunnen zijnBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
Bon Bini HollandRobertico Florentina (Jandino Asporaat) is een brutale, maar charmante oplichter van Curaçao. Hij verdient zijn geld met Bon Bini Bungalows, een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van afweet. Als hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland. Als Robertico de mooie Noëlla Maduro (Liliana de Vries) ontmoet en ontdekt dat haar vader Ken Maduro (Dennis Rudge) een rijke zakenman is, krijgt Robertico een plan. Als hij Ken weet te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, is hij in één klap uit de problemen. Zijn plan lijkt te slagen maar wordt ingewikkeld als Robertico verliefd wordt op Noëlla. Zal hij zijn zwendel voortzetten of zal hij zijn hart volgen en voor het eerst in zijn leven eerlijk zijn? Bon Bini Holland is een onbeskoft grappige komedie van regisseur Jelle de Jonge met meerdere glansrollen voor Jandino Asporaat.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 10 DECEMBER 2015

Trailer
Klik hier
Cavalleria Rusticana/ Pagliacci (ROH)
Cavalleria Rusticana/ Pagliacci (ROH)Deze twee korte Italiaanse opera's worden elk beschouwd als het meesterwerk van de componist, en worden gezamenlijk gebracht in een nieuwe enscenering door de veelgeprezen regisseur Damiano Michieletto die beide opera's situeert in een door armoede getroffen Zuid-Italiaans dorp in het Italie van 1980, waar de Maffia het voor het zeggen heeft. De Royal Opera's Muzikaal Directeur Antonio Pappano dirigeert een cast waaronder de charismatische Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek, de opwindende Italiaanse sopraan Carmen Giannattasio en de Letse tenor Aleksandrs Antonenko.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 10 DECEMBER 2015

The Nutcracker (ROH)
The Nutcracker (ROH)Kerstmis zou simpelweg Kerstmis niet zijn zonder de klassieke voorstelling van het Royal Ballet, The Nutcracker. Losjes gebaseerd op een verhaal van E.T.A. Hoffmann, begint het met de Kerstfestiviteiten van de kleine Clara en haar familie en gaat vervolgens over in een reeks van dromen en betoveringen die Clara ondergaat tijdens haar magische reis naar het Land van Sneeuw en het Snoepgoed Koninkrijk. Peter Wrights betoverende productie met zijn wonderlijk groeiende kerstboom en een oplaaiende strijd tussen de schurkachtige Muizen Koning en een leger van speelgoedsoldaatjes, put enerzijds uit Tchaikovsky's kleurrijke muziek en behoudt anderzijds de wonderschone fragmenten van de originele choreografie van Ivanov, waaronder het indrukwekkende pas de deux voor de Suikerboon Fee en haar Cavalier.

Te zien vanaf:
WOENSDAG 16 DECEMBER 2015

Trailer
Klik hier
Star Wars: The Force Awakens 2D
Vanaf 12 jaar en ouder
Star Wars: The Force Awakens 2DGoed nieuws voor iedereen die niet kan wachten op de bioscooprelease van Star Wars: The Force Awakens. Deze is een weekje terug gezet naar 16 december 2015!

Nieuwe krachten, goed en kwaad, worden wakker in Star Wars: The Force Awakens.

Te zien vanaf:
WOENSDAG 16 DECEMBER 2015

Trailer
Klik hier
Star Wars: The Force Awakens 3D
Vanaf 12 jaar en ouder
Star Wars: The Force Awakens 3DGoed nieuws voor iedereen die niet kan wachten op de bioscooprelease van Star Wars: The Force Awakens. Deze is een weekje terug gezet naar 16 december 2015!

Nieuwe krachten, goed en kwaad, worden wakker in Star Wars: The Force Awakens.

Te zien vanaf:
WOENSDAG 16 DECEMBER 2015

Trailer
Klik hier
Mannenharten 2
Vanaf 12 jaar en ouderBevat delen waarin seks voorkomtBevat delen waarin drugs wordt gebruiktBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
Mannenharten 2Er is veel veranderd in de levens van onze mannen, maar ook in Mannenharten 2 blijkt de liefde weer alles behalve een sprookje. Zo drijft de baby van Wouter (Jeroen Spitzenberger) en Nicole (Katja Herbers) hen vooral uit elkaar. Als beginnend kinderboekenschrijfster heeft ze vooral oog voor haar leuke boeken en dito uitgever. Met als gevolg dat Wouter zich nog één keer in het onbezonnen studentenleven stort. Samen met Tim (Daan Schuurmans), die net terug is van zijn reis en besloten heeft een tijdje single te blijven, wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Dennis (Barry Atsma) valt als een blok voor een nieuw zangtalent, maar zij laat zich niet zo makkelijk inpakken. Evenals Niels (Fabian Jansen), die besluit het na een versiercursus over een hele andere boeg te gooien. En dan is er nog de hopeloos romantische Younes (Mingus Dagelet), die op zoek is naar het meisje waar hij één onvergetelijke nacht mee beleefde. Kortom: de zoektocht naar liefde gaat in alle hevigheid verder!

Te zien vanaf:
DONDERDAG 17 DECEMBER 2015

Trailer
Klik hier
Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!
Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!Het is bijna groot feest in de Tovertuin, want de Wijze Varen wordt alweer een fraai jaar ouder. Woezel & Pip krijgen de belangrijke taak om het grote verjaardagscadeau te verstoppen, totdat de grote dag daar is. Tante Perenboom kondigt aan dat er een hele speciale gast komt logeren: het schattige neefje Charlie. Al snel ontdekken Woezel & Pip dat het cadeau en hun spullen zijn verdwenen! Wie heeft dat gedaan? De Wijze Varen weet het antwoord, maar of de vriendjes daar zo blij mee zijn? Woezel & Pip, Buurpoes, Molletje, Vlindertje en Charlie gaan in dit spannende avontuur op zoek naar de gevaarlijke indringer. Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos! is een vriendschapsfilm vol kleur, emotie en avontuur.

Te zien vanaf:
WOENSDAG 20 JANUARI 2016

Trailer
Klik hier
Sneekweek
Vanaf 12 jaar en ouderBevat delen waarin geweld voorkomtBevat delen waarin seks voorkomtBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
SneekweekZes bevriende studenten -3 meiden, 3 jongens- komen naar de Sneekweek om een week lang te zeilen en los te gaan. Eenmaal aangekomen in een gigantische villa kan het feest beginnen. Maar gaandeweg komt een geheim uit hun verleden bovendrijven. Er is een paar jaar geleden iets misgegaan bij de ballotage van hun studentenhuis. Wanneer blijkt dat de villa niet door een van hen is geregeld, lopen de spanningen snel op. Ze proberen hun week niet te laten verpesten en feesten door. Maar er gebeuren steeds meer bizarre dingen en als een aantal vrienden door een foute mix van Ritalin en antidepressiva onverwachte bijwerkingen vertonen, vertrouwen ze niemand en zelfs elkaar niet meer. Wat de vakantie van het jaar had moeten zijn, eindigt in een nachtmerrie.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 21 JANUARI 2016

Trailer
Klik hier
Rhapsody / The Two Pigeons (ROH)
Rhapsody / The Two Pigeons (ROH)Deze heerlijke dubbele Frederick Ashton voorstelling opent met zijn enscenering van Rachmaninov's Rhapsody op een thema van Paganini, waarbij het donkere en turbulente karakter van de muziek hem inspireerde tot een van zijn meest opwindende choreografieen. Dit geestige, hartstochtelijke en sublieme ballet vormt het hoogtepunt van Ashtons romantische stijl. De tweede helft van het programma toont Ashtons delicate, misleidend komische The Two Pigeons, een zelden uitgevoerd stuk, maar een ware traktatie voor balletfans over de gehele wereld.

Te zien vanaf:
DINSDAG 26 JANUARI 2016

La Traviata (ROH)
La Traviata (ROH)La Traviata wordt beschouwd als een van Verdi's beste opera's, en Richard Eyre's traditionele bewerking is een van The Royal Opera's populairste producties. De opera vertelt het verhaal van de Parijse courtisane Violetta Valery, een der grootste operaheldinnen, gebaseerd op het waargebeurde leven van courtisane Marie Duplessis, die in 1847 stierf op slechts 23-jarige leeftijd. In deze nieuwe versie wordt Violetta vertolkt door de Russische sopraan Venera Gimadieva in haar debuut voor de Royal Opera, na haar succesvolle optreden als Violetta op het Glyndebourne Festival.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 4 FEBRUARI 2016

Trailer
Klik hier
Boris Godunov (ROH)
Boris Godunov (ROH)Richard Jones en Antonio Pappano pakken hun creatieve samenwerking weer op met deze nieuwe productie van Mussorgsky's historische meesterwerk, hier ten tonele gevoerd in de compacte, eerste versie uit 1869, in zeven akten.
De originaliteit van de componist in zijn visie op Pushkins dramaversie van Tsaar Boris Godunov die over Rusland heerste van 1598 tot 1605 was feitelijk te veel voor de leiding van het Keizerlijke Theater, die wijzigingen eisten in de tweede versie, waarna Boris eindelijk in premiere ging in 1874. Vele commentatoren en recensenten echter, prefereren de integriteit van het
origineel, dat veel minder concessies doet aan de conventies. Hoge verwachtingen zijn er van Bryn Terfels titelrol een der meest complexe operarollen in de geschiedenis alsmede John Graham-Halls verschijning als Prins Shuisky en John Tomlinson als de vagebondmonnik Varlaam.

Te zien vanaf:
MAANDAG 21 MAART 2016

Batman vs Superman: Dawn of Justice
Batman vs Superman: Dawn of Justice.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 24 MAART 2016

Trailer
Klik hier
Giselle (ROH)
Giselle (ROH)Giselle is de ultieme Romantische klassieker, een liefdesverhaal dat in de echte wereld begint en voortduurt in het graf. De titelrol in dit ballet biedt tevens een der grootste uitdagingen in het totale ballet repertoire, waarbij Giselle transformeert van onschuldig boerenmeisje, vol liefde tot vergevingsgezinde geest die haar geliefde redt van de dood. Voor een ballerina is dit een rol van twee contrasterende helften; in het eerste bedrijf moet ze naief en ongekunsteld lijken, maar in het tweede bedrijf wordt ze licht en lucht, met een etherische stijl die haast gewichtloos lijkt. In Peter Wright's productie komt deze dualiteit prachtig naar voren; het eerste bedrijf kent rijke, naturalistische details en het tweede bedrijf is van een spectrale schoonheid.

Te zien vanaf:
WOENSDAG 6 APRIL 2016

Trailer
Klik hier
Lucia di Lammermoor (ROH)
Lucia di Lammermoor (ROH)Lucia di Lammermoor vertelt het verhaal van een voortdurende vete tussen twee families in het 17-eeuwse Schotland hetgeen gruwelijke gevolgen heeft voor twee jonge geliefden. Het bevat een der indringendste en meest buitensporige scenes in de operageschiedenis, en wordt algemeen beschouwd als een van Donizetti's beste werken. Deze opera is al meer dan 10 jaar niet meer te zien geweest in het Royal Opera House, dus daarmee zal deze productie van Katie Mitchell des te belangrijker en opwindender zijn. De titelrol wordt gezongen door Diana Damrau, een expert in het colaratuur repertoire, terwijl de Amerikaanse tenor Charles Castronovo haar geheime liefde speelt, als de roekeloze en gepassioneerde Edgardo.

Te zien vanaf:
MAANDAG 25 APRIL 2016

Frankenstein (ROH)
Frankenstein (ROH)De zg. Artist In Residence van het Royal Ballet, Liam Scarlett, koos het klassieke Frankenstein verhaal van Mary Shelley als basis voor zijn eerste, avondvullende en verhalende ballet voor Covent Garden Main Stage. Een verhaal vol verraad, nieuwsgierigheid, leven, dood en bovenal liefde, dat Scarlett inspireert om alle aspecten van de menselijke natuur uit te diepen, in ons verlangen om geaccepteerd te zijn en een plek in de wereld te vinden. Voor dit uiterst boeiende ballet keert Scarlett terug naar de muziek van Lowell Liebermann, die voor deze productie geheel nieuwe muziek schreef.

Te zien vanaf:
WOENSDAG 18 MEI 2016

Werther (ROH)
Werther (ROH)Gebaseerd op Goethe's novelle Het Lijden van de Jonge Werther, vertelt Massenet's opera het verhaal van de hopeloze liefde van de dichter Werther voor Charlotte, die helaas al bestemd is voor een andere man. De muziek is van een lyrische schoonheid, vol passie en emotionele diepgang. Het is niet voor niets dat Werther vaak beschouwd wordt als het beste werk van deze componist. Antonio Pappano, de Royal Opera's muzikale leider, dirigeert deze klassieke productie van film-, theater en operaregisseur Benoit Jacquot. De Italiaanse tenor Vittorio Grigolo schittert als Werther, naast Joyce Di Donato, die hier de rol van Charlotte voor het eerst vertolkt (een van de allermooiste mezzo rollen).

Te zien vanaf:
MAANDAG 27 JUNI 2016