Terug naar de startpagina
 Home|Reserveren|Verwacht|Kids|Ladiesnight|Filmhuis|Contact|Algemeen|Acties
Twitter  Facebook
Into The Storm
Vanaf 12 jaar en ouderBevat delen die schokkend kunnen zijnBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
Into The StormIn één dag wordt het stadje Silverton verwoest door de ongekende kracht van een serie tornado’s. De bevolking is overgeleverd aan de genade van de onvoorspelbare en dodelijke cyclonen, terwijl stormjagers waarschuwen dat het ergste nog moet komen. De meeste mensen zoeken een schuilplaats, maar sommigen gaan juist naar de tornado toe, voor dat ene, unieke shot. Verteld door de ogen en lenzen van professionele stormjagers, sensatiezoekende amateurs en dappere burgers. Into the Storm laat je ervaren hoe extreem Moeder Natuur kan zijn.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 28 AUGUSTUS 2014

Trailer
Klik hier
Sin City: A Dame to Kill For 3D
Vanaf 16 jaar en ouderBevat delen waarin geweld voorkomtBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
Sin City: A Dame to Kill For 3DFrank Miller en Robert Rodriguez slaan wederom de handen ineen voor het vervolg op de graphic novel verfilming Sin City. In dit deel verweeft Miller zijn klassieke verhalen met nieuwe. Bekende koelbloedige personages als Nancy, Dwight en Marv keren terug en kruizen paden met de meest beruchte bewoners van de stad.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 28 AUGUSTUS 2014

Trailer
Klik hier
A Most Wanted Man
Vanaf 16 jaar en ouderBevat delen waarin geweld voorkomtBevat delen die schokkend kunnen zijn
A Most Wanted ManIn A Most Wanted Man, gebaseerd op de bestseller van John le Carré, volgen we een Tsjetsjeense moslim die illegaal naar Hamburg vlucht. Al snel komen de autoriteiten achter zijn komst en die zijn vastbesloten uit te zoeken wie de man is. Wanneer de idealistische advocate Annabel Richter (Rachel McAdams) lucht krijgt van het verhaal, zet ze alles op alles om de Tsjetsjeen te beschermen. Ze krijgt echter tegenwerking uit onverwachte hoek. A Most Wanted Man is geregisseerd door de Nederlandse topfotograaf en regisseur Anton Corbijn, met een hoofdrol voor de recent overleden Philip Seymour Hoffman.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 4 SEPTEMBER 2014

Trailer
Klik hier
Chef
Vanaf 9 jaar en ouderBevat delen die schokkend kunnen zijnBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
ChefIn Chef, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Jon Favreau, neemt chef kok Carl Casper (Favreau) plotseling ontslag bij een prominent restaurant in Los Angeles. Hij vertrekt naar Miami en met de hulp van zijn ex-vrouw (Sofia Vergara), beste vriend (John Leguizamo) en zoontje (Emjay Anthony) knapt hij een oude food truck op en begint hij zijn eigen restaurant op wielen. Tijdens een culinaire road trip met zijn vrienden en familie herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor het koken, het leven en de liefde.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 4 SEPTEMBER 2014

Trailer
Klik hier
Filmhuis: Anni Felici
Vanaf 12 jaar en ouderBevat delen waarin seks voorkomtBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
Filmhuis: Anni FeliciRome, zomer 1974. De film draait om een narcistische kunstenaar, Guido (Kim Rossi Stuart), die voortdurend rondhangt in zijn atelier in het gezelschap van een schare aantrekkelijke jonge vrouwen, en zich zo de jaloezie en woede van zijn toegewijde vrouw, Serena (Micaela Ramazzotti), die schoon genoeg krijgt van de uitspattingen van haar man. Dankzij de hulp van een galeriehoudster, een aantrekkelijke vrouw van middelbare leeftijd (Martina Gedeck), haalt Guido een belangrijke opdracht voor een kunsttentoonstelling in Milaan binnen, maar de opdracht loopt helemaal fout af. Guido wordt beschuldigd van gebrek aan passie door een lokale kunstcriticus, en wordt extreem gevoelig voor kritiek van welke aard ook. De genadeslag volgt op de onthulling van zijn vrouw dat ze de kinderen meeneemt naar een feministische retraite in Frankrijk op uitnodiging van dezelfde galeriehoudster die zijn carrière een boost gaf. Deze vakantie wordt het leven van Guido's ondersteboven gehaald en wordt hij gedwongen de confrontatie aan te gaan met zijn demonen die ook zijn kunst beperkten...

Te zien vanaf:
DINSDAG 9 SEPTEMBER 2014

Clouds of Sils Maria
Vanaf 12 jaar en ouderBevat delen waarin drugs wordt gebruiktBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
Clouds of Sils Maria
Op het hoogtepunt van haar internationale carrière wordt actrice Maria Enders (Juliette Binoche) gevraagd voor de hoofdrol in het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Destijds speelde ze Sigrid, een verleidelijke jonge vrouw die haar oudere baas Helena in een spel van liefde tot zelfmoord drijft. Nu krijgt ze de rol van de oudere, gefrustreerde Helena aangeboden. Voor de repetities reist Maria met haar assistente en vriendin Valentine (Kristen Stewart) naar Sils Maria, een afgelegen plaatsje in de Alpen. Jo-Ann Ellis (Chloë Grace Moretz), een Hollywoodsterretje dat voortdurend in schandalen is verwikkeld, zal de rol van Sigrid spelen. Oog in oog met het gezicht van jeugd en ambitie, ziet Maria zich geconfronteerd met de eindigheid van haar eigen carrière en tast ze de grenzen van vriendschap en liefde af.


Te zien vanaf:
DONDERDAG 11 SEPTEMBER 2014

Trailer
Klik hier
November Man
Vanaf 16 jaar en ouderBevat delen waarin geweld voorkomtBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
November ManEx-CIA agent Peter (Pierce Brosnan) hoopt rust te vinden in het runnen van een vredig Zwitsers hotel, maar wordt terug in het spel gebracht door een ex-collega. Als een vriendin van Peter vlak daarna vermoord wordt, is hem duidelijk dat er dubbelspel wordt gespeeld. Zijn protegé David (Luke Bracey) opent de jacht op hem, maar zal heel wat uit de kast moeten trekken om zijn leraar af te troeven. Peter zal al zijn kennis en ervaring nodig hebben als blijkt dat de missie van de CIA directie tot het Kremlin reikt. De enige die hij kan vertrouwen is de mysterieuze advocate Alice (Olga Kurylenko). Maar wat is haar motief om hem te helpen?

Te zien vanaf:
DONDERDAG 11 SEPTEMBER 2014

Trailer
Klik hier
Madame Butterfly
Alle leeftijden
Madame ButterflyOne of the world’s most spectacular events, Handa Opera on Sydney Harbour, is returning to cinema screens in September 2014 with a modern retelling of Puccini’s tale of love and honour, Madama Butterfly.

This year is the third opera to be staged on the magnificent water stage, suspended over the harbour against a backdrop of the Sydney Opera House and the Harbour Bridge. This outdoor spectacle includes a giant sun and moon - both 12 metres wide - which will rise from the water to hang above the stage where Japanese soprano Hiromi Omura will portray tragic Cio-Cio San with her co-star Georgy Vasiliev who performs the role of Pinkerton.


Te zien vanaf:
ZONDAG 14 SEPTEMBER 2014

If I Stay
Vanaf 12 jaar en ouderBevat delen die schokkend kunnen zijn
If I StayMia Hall (Chloë Grace Moretz) dacht altijd dat kiezen tussen een muziekopleiding aan Julliard of bij haar grote liefde Adam (Jamie Blackley) blijven, de moeilijkste beslissing van haar leven zou zijn. Maar wat een in eerste instantie een zorgeloos familie-uitje had moeten zijn, mondt uit in een tragedie die alles verandert. Zwevend tussen leven en dood, is er nog maar één beslissing over voor Mia, die niet alleen haar toekomst maar ook haar lot bepaalt. Een film van New Line Cinema en Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, naar de gelijknamige bestseller (Als ik blijf) van Gayle Forman. Met in de hoofdrollen Chloë Grace Moretz (Carrie, de Kick-Ass films), Mireille Enos (TV-serie The Killing, World War Z), Joshua Leonard (Higher Ground), Jamie Blackley (Snow White and the Huntsmen) en Stacy Keach (Nebraska).

Te zien vanaf:
DONDERDAG 18 SEPTEMBER 2014

Trailer
Klik hier
Life of Crime
Vanaf 12 jaar en ouderBevat delen waarin geweld voorkomtBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
Life of CrimeNadat ze beiden een gevangenisstraf hebben uitgezeten voor autodiefstal besluiten Ordell Robbie (Mos Def) en Louis Gara (John Hawkes) om voortaan samen te werken. Hun eerste doelwit is Frank Dawson (Tim Robbins), een projectontwikkelaar en oplichter uit Detroit. Het plan is simpel: ze kidnappen zijn vrouw Mickey (Jennifer Aniston) en houden haar vast tot het losgeld van een miljoen dollar is betaald. Waar het duo geen rekening mee heeft gehouden is dat Dawson een jonge, bijzonder aantrekkelijke minnares (Isla Fisher) heeft en daarom geen haast om zijn vrouw te redden. Mickey weet echter het nodige over Dawsons illegale praktijken en zo ontstaat een nieuw plan om aan zijn geld te komen.


Te zien vanaf:
DONDERDAG 18 SEPTEMBER 2014

Dorsvloer vol confetti
Vanaf 9 jaar en ouderBevat delen die schokkend kunnen zijnBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
Dorsvloer vol confettiDorsvloer vol Confetti vertelt het verhaal van de jonge Katelijne (Hendrikje Nieuwerf) die opgroeit in een boerengezin in Zeeland. Uitverkoren zijn, dat is het belangrijkste levensdoel in het streng-gelovige milieu van Katelijne. Maar voor haar zijn lezen en verhalen nog veel belangrijker. Zet ze daarmee haar ‘genadetijd’ op het spel? Dorsvloer vol Confetti is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Franca Treur. De 12-jarige Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij. Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels, Bijbelverhalen, bekerings- geschiedenissen. Ook sprookjes, al mag ze die eigenlijk niet lezen, omdat het leugens zijn die haar maar afhouden van de waarheid. Ze geeft daarmee blijk van een sterke drang om het dagelijkse bestaan te ontstijgen. Voor haar is lezen, en leren, dé manier om haar leven op de boerderij achter zich te kunnen laten. Katelijne moet haar eigen weg gaan om te worden wie ze wil zijn.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 18 SEPTEMBER 2014

Trailer
Klik hier
Deliver Us From Evil
Vanaf 16 jaar en ouderBevat delen waarin geweld voorkomtBevat delen die schokkend kunnen zijnBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
Deliver Us From EvilIn Deliver Us From Evil onderzoekt Ralph Sarchie (Eric Bana), een politieagent in New York, een aantal verontrustende en onverklaarbare misdrijven. Hij wordt geholpen door een onconventionele priester (Edgar Ramirez) die gespecialiseerd is in de rituelen van het exorcisme. Samen proberen ze beangstigende en demonische misdaden te bestrijden. Geïnspireerd op het boek van Ralph Sarchie waarin hij real-life cases beschrijft uit zijn tijd als politieagent in New York. Geregisseerd door Scott Derrickson en geproduceerd door Jerry Bruckheimer.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 18 SEPTEMBER 2014

Trailer
Klik hier
Bloedlink
Vanaf 12 jaar en ouderBevat delen waarin geweld voorkomtBevat delen waarin seks voorkomtBevat delen die schokkend kunnen zijnBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
BloedlinkDe jonge, knappe Rico (Marwan Kenzari) en de norse Victor (Tygo Gernandt) hebben als ex-gedetineerden een waterdicht plan uitgewerkt voor de ontvoering van de 25-jarige Laura Temming (Sarah Chronis). Met deze kidnapping willen ze de slag van hun leven slaan. Als zij Laura op klaarlichte dag in een bestelbus meesleuren en vasthouden in een flat, starten niet veel later de onderhandelingen over het losgeld met Laura’s rijke vader. Gaandeweg verschuift de onderlinge machtsverhouding tussen Laura en haar kidnappers Rico en Victor in hoog tempo. Wie is nu eigenlijk de dader en wie het slachtoffer?

Te zien vanaf:
DONDERDAG 25 SEPTEMBER 2014

Trailer
Klik hier
Pijnstillers
Vanaf 9 jaar en ouderBevat delen die schokkend kunnen zijnBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
PijnstillersCasper woont alleen met zijn moeder. Hij heeft een passie voor muziek en speelt zoveel mogelijk piano. Zijn vader heeft hij nooit gekend, maar wanneer zijn moeder ernstig ziek wordt begint hij een zoektocht om hem te vinden...

Te zien vanaf:
DONDERDAG 25 SEPTEMBER 2014

Trailer
Klik hier
The Equalizer
Vanaf 16 jaar en ouderBevat delen waarin geweld voorkomtBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
The EqualizerIn The Equalizer speelt Denzel Washington Robert McCall, een man met een geheimzinnig verleden. Hij woont in Boston en leidt een onopvallend bestaan. Zijn leven verandert als hij een jonge prostituee, Teri (Chloë Grace Moretz), probeert te redden. Hij komt oog in oog te staan met zeer gewelddadige Russische gangsters en mensenhandelaren die hij één voor één probeert uit te schakelen.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 25 SEPTEMBER 2014

Trailer
Klik hier
The Maze Runner
Vanaf 12 jaar en ouderBevat delen waarin geweld voorkomtBevat delen die schokkend kunnen zijnBevat delen waarin grof taalgebruik voorkomt
The Maze RunnerThe Maze Runner, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van James Dashner, speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht in een gemeenschap van jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de "runners". Niet alleen om uit het labyrinth te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 25 SEPTEMBER 2014

Trailer
Klik hier
Boxtrollen 3D NL
Alle leeftijden
Boxtrollen 3D NLDe Boxtrollen zijn slimme lieve wezens die onder de grond leven in een bijzondere magische wereld. Ze hebben hun omgeving gecreëerd uit gerecyclede materialen en hun kleding bestaat uit kartonnen dozen. Alle bewoners uit de stad boven de grond zijn onterecht bang voor de Boxtrollen vanwege een oude legende. De Boxtrollen hebben een weesjongetje uit de stad geadopteerd, Eggs, voor wie ze heel goed zorgen. Hij groeit bij hen op en leeft ook onder de grond. Wanneer de Boxtrollen bedreigd worden, gaat Eggs op zoek naar hulp uit de stad. Hij overwint zijn angsten en legt contact met het vriendelijke meisje Winnie, zij helpt hem om zijn vriendjes te redden. Samen brengen ze de twee werelden van de mensen bovengronds en de Boxtrollen ondergronds, een beetje dichter bij elkaar.

Te zien vanaf:
WOENSDAG 1 OKTOBER 2014

Trailer
Klik hier
6e Amateur Film Festival
6e Amateur Film FestivalHet 6e Nationaal Amateur Speelfilmfestival zal plaats vinden op zondag 5 oktober 2014 aanvang 10.00 uur. Net als vorig jaar zijn we te gast in één van de bioscoop zalen van Cine Sneek. Tot 12 september 2014 kunnen de
speelfilms worden ingestuurd. Is de projectietijd vol, dan
zullen de laatst binnen gekomen films afvallen.
De organisatie is in handen van videoclub ´Windjammer´ Sneek en is mede mogelijk gemaakt dank zij filmprojecten van clubleden, het geven van de nodige workshops, verhuur apparatuur, sponsoren en dit jaar hebben we gelukkig subsidie gekregen van de Gemeente Sûdwest Fryslân.

Te zien vanaf:
ZONDAG 5 OKTOBER 2014

Maya de Bij
Alle leeftijden
Maya de BijMaya is een kleine nieuwsgierige bij die niet in de bijenkorf wil blijven, maar de mooie weide en haar bewoners wil ontdekken. Als de koninginnenbrij gestolen wordt, zijn de horzels als aartsvijanden van de bijen meteen verdacht. Willy en Maya besluiten samen het mysterie van de verdwenen koninginnenbrij op te lossen. Na een lange en spannende reis naar de korf van de horzels vinden Maya en Willy de ware schuldige.

Te zien vanaf:
WOENSDAG 8 OKTOBER 2014

Trailer
Klik hier
Dummie de Mummie
Alle leeftijden
Dummie de MummieStel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en er gebeurt nooit iets in het plattelandsdorp waar je woont. Dan zit er op een dag opeens een levende mummie op je bed. Wat doe je dan? Goos (Julian Ras) en zijn vader Klaas (Roeland Fernhout) besluiten om net te doen alsof Dummie hun Egyptische neefje met veel brandwonden is. Dat idee loopt uit op een heel stoer avontuur. Want Dummie moet natuurlijk mee naar school, maar mag nooit zijn magische scarabee kwijtraken. Als twee pestkoppen van de school er toch mee vandoor gaan, moet Goos laten zien hoeveel hij overheeft voor zijn beste vriend! Dummie de Mummie is gebaseerd op gelijknamige boekenreeks van Tosca Menten.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 9 OKTOBER 2014

Trailer
Klik hier
1 DIRECTION IN CONCERT
Alle leeftijden
1 DIRECTION IN CONCERTDit is de ultieme concertbeleving in de bioscoop voor alle 1D fans. Een unieke kans voor iedereen die de live tour `Where We Are` heeft gemist, of voor zij die het graag nog een keer willen meemaken op een groot scherm. Het concert is opgenomen in het geweldige San Ciro Stadium in Milaan en wij vertonen behalve het concert van 75 minuten, ook nog 15 minuten uniek beeldmateriaal van de jongens zelf.

Te zien vanaf:
ZATERDAG 11 OKTOBER 2014

Live Ballet: Manon
Live Ballet: ManonDe opera’s en balletten worden vertoond in kristalhelder HD en mooi geluid.
U zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en u heeft het beste zicht. Nieuw dit seizoen is dat alle opera’s Nederlands ondertiteld zijn.
Alle opera's vertonen wij in zaal 1met in de pauze weer een hapje en een drankje.

Te zien vanaf:
DONDERDAG 16 OKTOBER 2014

Live Opera: I Due Foscari
Live Opera: I Due FoscariDe opera’s en balletten worden vertoond in kristalhelder HD en mooi geluid.
U zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en u heeft het beste zicht. Nieuw dit seizoen is dat alle opera’s Nederlands ondertiteld zijn.
Alle opera's vertonen wij in zaal 1 met in de pauze weer een hapje en een drankje.

Te zien vanaf:
MAANDAG 27 OKTOBER 2014

Ladiesnight: Pak van mijn hart
Ladiesnight: Pak van mijn hartWoensdag 29 oktober is er weer een Ladiesnight !!

De inloop zal weer vanaf 19.00 uur zijn en de film zal om ongeveer 20.00 uur starten.
De ticketprijs is €10,50 ( via ideal € 11,00)

48 uur voor aanvang van de film (maandagavond 27 oktober 20.00 uur) vervallen alle niet afgehaalde reserveringen en gaan dan in de losse verkoop, dus bent u in de buurt kom alvast langs om de tickets op te halen of koop ze via Ideal.

Openingstijden van de kassa zijn:

Maandag en dinsdag: 19.00-20.00 uur
Woensdag: 14.30-20.00 uur
Donderdag: 17.30-21.00 uur
Vrijdag: 14.45-21.30 uur
Zaterdag: 12.45-21.30 uur
Zondag: 12.45-21.00 uur

We hopen tot 29 oktober!

Pak van mijn Hart is de feelgoodfilm voor de feestdagen! In de romantische komedie Pak van mijn hart runnen de broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) een kledingverhuurbedrijf en sinterklaascentrale. Ze zijn net de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde, familiekwesties, tradities, zaken en vertrouwen. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan...

Te zien vanaf:
WOENSDAG 29 OKTOBER 2014

Live Opera: L'Elisir D'Amore
Live Opera: L'Elisir D'AmoreDe opera’s en balletten worden vertoond in kristalhelder HD en mooi geluid.
U zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en u heeft het beste zicht. Nieuw dit seizoen is dat alle opera’s Nederlands ondertiteld zijn.
Alle opera's vertonen wij in zaal 1met in de pauze weer een hapje en een drankje.


Te zien vanaf:
WOENSDAG 26 NOVEMBER 2014

Live Ballet: Alice's Adventures In Wonderland
Live Ballet: Alice's Adventures In WonderlandDe opera’s en balletten worden vertoond in kristalhelder HD en mooi geluid.
U zit in ons theater op de eerste rij (spreekwoordelijk) en u heeft het beste zicht. Nieuw dit seizoen is dat alle opera’s Nederlands ondertiteld zijn.
Alle opera's vertonen wij in zaal 1met in de pauze weer een hapje en een drankje.


Te zien vanaf:
DINSDAG 16 DECEMBER 2014